Deze implementatie is gericht op het aflezen en interpreteren van de toetsoverzichten in Focus PO 3-8 (basis). In de training wordt onder andere ingegaan op de vaardigheidsindex (vix), de schoolweging en de referentieniveaus.

Voor wie?

Voor iedereen die met de toetsoverzichten in Focus PO werkt: schoolleiders, intern begeleiders, leerkrachten. Deze cursus is aan te raden voor personen die collega’s ondersteunen bij het werken met Focus PO. Als je ook wilt leren werken met cruciale leerdoelen binnen het geheel van ontwikkeling van de school, overweeg dan de implementatie Focus PO 1-8.

“Niet alleen de vix is krachtig. Vooral het zien waar de middenmoot van je groep is, maakt dat je weet waar je je aandacht op moet richten.”

De start

Je werkt op een school waar met Focus PO gewerkt gaat worden of al gewerkt wordt. Er is een proef- of eenjarig abonnement Focus PO actief. Je hebt (tijdelijk) beheerrechten.

Eindniveau (doelen)

  • Je begrijpt de werking van de vix en de relatie met de schoolweging en de referentieniveaus.
  • Je kunt de toetsopbrengsten op meerdere manieren vergelijken: met de schoolweging, de schoolambities en, voor de referentieniveaus, met de kengetallen van het onderwijsresultatenmodel
  • Je begrijpt hoe Focus PO toetsoverzichten samenstelt.
  • Je bent in staat om toetsoverzichten af te lezen en te interpreteren. Ook kun je een aanzet geven tot een aanpak (op school-, groeps- of leerlingniveau).

Programma

Dit implementatietraject bevat een mix van kennisgerichte en praktijkgerichte elementen. De toetsoverzichten van jouw eigen school (en die van de scholen van de andere deelnemers) vormen het uitgangspunt van het leerproces.

Literatuur

Lees: “De vix uitgelegd”.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in bovenstaand implementatietraject van Focus PO 3-8 (basis)? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier. Selecteer daarbij de optie ‘Ik wil meer informatie over trainingen op school’ en ons team zal zo snel mogelijk reageren om je vragen te beantwoorden en je alle benodigde details te verstrekken over dit implementatietraject.

Overige informatie

Trainers

Bernadette Dijkman

Wijnand Gijzen

Accreditatie
Deze cursus is niet geaccrediteerd

Data
Zie het inschrijfformulier onderaan de pagina.

Contacttijd
1 dag (van 9:30 tot 16:00u)

Zelfstudie- en uitwerktijd
3 uur

Investering
€450,- per deelnemer (vrij van btw)

Locatie
Parallelweg West 15A
4104AX Culemborg

Er is ook een mogelijkheid om deze cursus incompany te organiseren. Neem contact op.

Inschrijven

€450,-

per deelnemer (vrijgesteld van btw)

Helaas zijn er geen geplande data voor deze cursus. Neem contact op.