6 weken aan de slag met het nieuwe Kleuterflits-thema

Update! Er is opnieuw een boeiend Kleuterflits-thema gekoppeld aan Focus PO. In de komende weken kunnen leerkrachten in het 1-2 (kleuter)gedeelte aan de slag met ‘Wij maken een speelgoedfabriek’.
Dit thema sluit aan bij de belevingswereld van veel kleuters, net zoals de eerdere thema’s, variërend van een bezoek aan de huisartsenpraktijk tot een (tweedehands)kledingwinkel, en van het vieren van vakantie tot verhuizen. Bij Kleuterflits is de invulling van deze thema’s gebaseerd op hedendaags onderzoek naar hoe jonge kinderen leren, in lijn met de visie van Groeibewust Kleuteronderwijs.

Voor leerkrachten die al met Focus PO werken, biedt dit extra voordelen: elke activiteit laat zien aan welk subdomein en welke lesdoelen er wordt gewerkt. Dit maakt het mogelijk om per activiteit nauwkeurig te observeren waar een kind staat in zijn of haar ontwikkeling. Focus PO deelt de kinderen binnen elk thema in groepjes in die passen bij hun zone van naaste ontwikkeling. In Kleuterflits zijn de activiteiten die geschikt zijn om in kleine groepen aan te bieden herkenbaar aan het Focus PO-logo.

Veel plezier met het nieuwe thema ‘Wij maken een speelgoedfabriek’!

Bekijk deze pagina of ontvang de gratis lessenserie van Kleuterflits.