Inhoud

Driedaagse masterclass waarin je leert hoe Focus PO META werkt en hoe je de informatie uit dit instrument kunt gebruiken voor kwaliteitsbeleid binnen het bestuur en binnen de scholen. Hoe stuur je (bij) op basis van Focus PO META zodat scholen hun gewenste eindopbrengsten OR1 behalen?

Voor wie?

Voor bestuursmedewerkers die met onderwijskwaliteit bezig zijn. Ook schoolleiders, al dan niet werkend met Focus PO 3-8 (basis), zijn welkom. Voorwaardelijk aan deze masterclass is dat je beschikt over Focus PO META (of daar toegang toe hebt).

“Focus PO META is de bestuursmodule die in één overzicht de opbrengsten van alle scholen binnen je bestuur inzichtelijk maakt.”

Beschrijving

Aan de hand van vijf resultaatindicatoren* kun je met Focus PO META bijsturen in de richting van de eindresultaten. Hoe je dat aanpakt leer je in deze masterclass. We starten met het begrijpen van de datastromen tussen de gebuikte systemen en de wijze waarop toetsresultaten worden omgezet naar vix-scores. Vervolgens leer je hoe je de informatie oproept in de verschillende schermen van Focus PO META en hoe je daarbinnen filtert. Welke kwaliteitssignalen haal je uit de overzichten? Wat is de betekenis van elk van de vijf resultaatindicatoren? Welke analysevragen kun je daarbij stellen en hoe verwoord je dit alles in een resultatenrapport dat de basis is voor een goed gesprek over kwaliteit? In deze masterclass leer je ook hoe je Focus PO META kunt gebruiken bij het vormgeven van het bestuursbeleid (BKA) en de koppeling met het beleid in de scholen (SKA). 

*In vix-scores zijn dat de p20, de p80 en het gemiddelde. In percentages zijn dat Naar 1F en Naar 1S/2F.

Werkvormen

De training bevat afwisselend momenten van kennisvergaring en praktijkgerichte opdrachten (met Focus PO META).

Doelen

Aan het einde van deze driedaagse masterclass:

  1. begrijp je hoe de datastromen tussen de gebruikte systemen in elkaar zitten en hoe toetsresultaten omgezet worden naar de vaardigheidsindex.
  2. weet je hoe je gewenste data in Focus PO META oproept, filtert en daaruit kwaliteitssignalen haalt.
  3. ken je de betekenis van de vijf resultaatindicatoren.
  4. heb je inzicht in de analysevragen die je kunt stellen over de resultaatindicatoren.
  5. kun je zelf een resultatentrapport samenstellen.
  6. kun je kwaliteitsgesprekken met scholen voeren gericht op het bij elkaar brengen van (verschillende) perspectieven (vanuit verschillende rollen) op dezelfde resultaten.
  7. kun je met Focus PO META richting geven aan het bestuurs- en schoolbeleid (BKA/SKA).

Maatwerk

In deze masterclass worden 7 doelen nagestreefd. Desgewenst kan er een aangepaste training (incompany) worden aangeboden gebaseerd op een of meer van deze doelen.

Literatuur

Overige informatie

Trainers

Wijnand Gijzen

Emila Bijl

Monique Steenwinkel

Duur van de training
3 dagen

Data
Zie inschrijfformulier.

Inschrijven

€1.995,-

(vrijgesteld van btw)

"*" geeft vereiste velden aan

Naam deelnemer*
Heb je de Quickstart Focus PO META gevolgd?*
De quickstart is dag 1 van de masterclass Focus PO META. Omdat je deze al gevolgd hebt, ontvang je een korting van 10%. Deze wordt berekend op de factuur.
Geplande serie data*
Heb je de Quickstart al gevolgd? Dan verwachten wij jou alleen op dag 2 en dag 3 van de cyclus.
Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.