PRACTICE-CLASS: FOCUS PO 3-8

Inhoud

Deze eendaagse practice-class is training gericht op het aflezen en interpreteren van de toetsoverzichten in Focus PO 3-8 (basis). In de practice-class wordt onder andere ingegaan op de vaardigheidsindex (vix), de schoolweging en de referentieniveaus.

Voor wie?

Voor iedereen die met de toetsoverzichten in Focus PO werkt: schoolleiders, intern begeleiders, leerkrachten. Deze practice-class is aan te raden voor personen die collega’s ondersteunen bij het werken met Focus PO. Als je ook wilt leren werken met cruciale leerdoelen binnen het geheel van ontwikkeling van de school, overweeg dan deelname aan de practice-class Focus PO 1-8.

“Niet alleen de vix is krachtig. Vooral het zien waar de middenmoot van je groep is, maakt dat je weet waar je je aandacht op moet richten.”

De start

Je werkt op een school waar met Focus PO gewerkt gaat worden of al gewerkt wordt. Er is een proef- of eenjarig abonnement Focus PO actief. Je hebt (tijdelijk) beheerrechten.

Eindniveau (doelen)

  • Je begrijpt de werking van de vix en de relatie met de schoolweging en de referentieniveaus.
  • Je kunt de toetsopbrengsten op meerdere manieren vergelijken: met de schoolweging, de schoolambities en, voor de referentieniveaus, met de kengetallen van het onderwijsresultatenmodel
  • Je begrijpt hoe Focus PO toetsoverzichten samenstelt.
  • Je bent in staat om toetsoverzichten af te lezen en te interpreteren. Ook kun je een aanzet geven tot een aanpak (op school-, groeps- of leerlingniveau).

Programma

De practice-class bevat een mix van kennisgerichte en praktijkgerichte elementen. De toetsoverzichten van jouw eigen school (en die van de scholen van de andere deelnemers) vormen het uitgangspunt van het leerproces.

Literatuur

Lees: “De vix uitgelegd”.

Overige informatie

Trainers

Bernadette Dijkman

Wijnand Gijzen

Accreditatie
Deze training is niet geaccrediteerd

Data
Dinsdag 19 september 2023
Dinsdag 7 november 2023
Woensdag 24 januari 2024
Donderdag 28 maart 2024
Woensdag 29 mei 2024

Contacttijd
1 dag (van 9:30 tot 16:00u)

Zelfstudie- en uitwerktijd
3 uur

Investering
€450,- per deelnemer (vrij van btw)

Locatie
Zandstraat 7
4101EC Culemborg

Er is ook een mogelijkheid om deze training incompany te organiseren. Neem contact op.

Inschrijven

€450,-

per deelnemer (vrijgesteld van btw)

"*" geeft vereiste velden aan

Naam deelnemer*
Keuzedagen*
Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.