Inhoud

Quickstart waarin je leert hoe Focus PO META werkt en hoe je de informatie uit dit instrument kunt gebruiken voor kwaliteitsbeleid binnen het bestuur en binnen de scholen. Hoe stuur je (bij) op basis van Focus PO META zodat scholen hun gewenste eindopbrengsten OR1 behalen?

Voor wie?

Voor bestuursmedewerkers die met onderwijskwaliteit bezig zijn. Ook schoolleiders, al dan niet werkend met Focus PO 3-8 (basis), zijn welkom. Voorwaardelijk aan deze training is dat je beschikt over Focus PO META (of daar toegang toe hebt).

“Hoe stuur je (bij) op basis van Focus PO META zodat scholen hun gewenste eindopbrengsten OR1 behalen?”

Beschrijving

Aan de hand van vijf resultaatindicatoren* kun je met Focus PO META bijsturen in de richting van de eindresultaten. Hoe je dat aanpakt, leer je in deze training. We starten met het begrijpen van de datastromen tussen de gebuikte systemen en de wijze waarop toetsresultaten worden omgezet naar vix-scores. Vervolgens leer je hoe je de informatie oproept in de verschillende schermen van Focus PO META en hoe je daarbinnen filtert. Welke kwaliteitssignalen haal je uit de overzichten? Wat is de betekenis van elk van de vijf resultaatindicatoren?

*In vix-scores zijn dat de p20, de p80 en het gemiddelde. In percentages zijn dat Naar 1F en Naar 1S/2F.

Doelen

De volgende doelen worden nagestreefd in deze training:

    1. Je begrijpt hoe de datastromen tussen de gebruikte systemen in elkaar zitten en hoe toetsresultaten omgezet worden naar de vaardigheidsindex.
    2. Je weet hoe je gewenste data in Focus PO META oproept, filtert en daaruit kwaliteitssignalen haalt.
    3. Je kent de betekenis van de vijf resultaatindicatoren.

Literatuur

Masterclass

Deze quickstart is dag 1 van de masterclass Focus PO META. Wil je ook inzicht krijgen in de analysevragen die je kunt stellen over de resultaatindicatoren, zelf een resultatenrapport kunnen samenstellen, leren om kwaliteitsgesprekken te voeren met scholen en daarmee richting kunnen geven aan het bestuurs- en schoolbeleid met Focus PO META? Het is ook mogelijk om dag 2 en 3 van de masterclass te volgen. Je krijgt dan 10% korting voor deze twee dagen (€ 1195,-).

Overige informatie

Trainers

Wijnand Gijzen

Emila Bijl

Monique Steenwinkel

Duur van de training
1 dag

Data
Zie inschrijfformulier.

Inschrijven

€665,-

(vrijgesteld van btw)

"*" geeft vereiste velden aan

Naam deelnemer*
Geplande data*
Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.